ERASMUS SÜRECİ “KONTROL LİSTESİ” PDF Yazdır e-Posta

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ,

DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ

ERASMUS SÜRECİ “KONTROL LİSTESİ”

Aşağıda listelenen maddelerin tarafınızdan ve Dış İlişkiler Birimi tarafından yapıldığına emin olunuz !!

İlk aşamada gönderilmesi gereken belgeler:

1.      Application Form

2.      Accomodition Form

3.      Learning Agreement (3 adet)

4.      İngilizce Transkript (örnegi Dıs İlişkiler web sayfasinda) *karşı üniversite isterse

5.      Karşı üniversitenin istediği diğer belgeler**

(Başvuru evrakları pdf formatında ve normal posta yolu ile karşı üniversitenin Dış İlişkiler Birimine C.Ü Dış İlişkiler Biriminden gönderilir)

LETTER OF ACCEPTANCE: Başvuru evrakları gönderildikten sonra kabul mektubu 15 gün ile 1 ay arasında gelir. ( Karşı üniversitenin çalışma hızı burada önemlidir)

Sonradan yapılacak işlemler

1.      Akademik Onay Formu – 3 adet ( Dış İlişkiler Biriminin web sayfasında yayınlanan, Learning Agreement’da doldurulan derslerin burada hangi dersler ile eşleştiğini gösteren belge

2.      Harçsız pasaport belgesi ( Dış Ilişkiler Biriminden temin edilir)

3.      Öğrenci vize / elçilik – hibe kağıdı (Dış Ilişkiler Biriminden temin edilir)

4.      Uluslararası geçerliliği olan Sağlık Sigortası ( Özel Acentelerden )

5.      Cumhuriyet Üniversitesi, Vakıf Bank Kampus şubesinden açılan vadesiz EURO hesabı ve dekontun Dış İlişkiler Birimine bırakılması

6.      Öğrencilerin yurt dışına çıkmadan yapılması gereken, ne kadar hibe alınacağına dair sözleşme ( Dış İlişkiler Biriminde doldurulup, imzalanacak)

7.      Erasmus Öğrenci Beyannamesi – (Erasmus Sürecinde yanınızda bulunması gereken belge)Dış İlişkiler Biriminden alınacak.

8.      Kredi – Yurtlar’da kalan öğrenciler için Erasmus öğrencisinin olduğunu gösteren belge, Dış İlişkiler Biriminden alınacak.

9.      Size yardımcı olması açısından Sivas’ta olan bir arkadaşınızı bilgilendirin (Ofise gelen evrakları vs alması açısından )

10.  Yurt dışındayken Vakıf Bank’ta olan işlemlerinizi yürütebilmesi için bir kişiyi görevlendiriniz (para çekme vs işlemler için – yazılı olarak Vakıf Bank’ın bilgilendirilmesi) **önemli

11.  Cumhuriyet Universitesi harçlarınızı yatırmayı ve ders kaydınızı yaptırmayı unutmayınız.

Dönüşte Getirilmesi Gereken Evraklar

1.      Orijinal “Certificate of Attendance”: Katılım sertifikası

2.      Orijinal Transkript (En az 20 ECTS’lik dersten başarılı olunmalı.

3.      Orijinal Learning Agreement: Üzerindeki tüm imzalar atılmış olmalı ve varsa değişiklik sayfası doldurarak getirilmeli ( Bu durumda daha önceden doldurduğunuz Akademik Onay formunu Cumhuriyet Üni.Dış İlişkiler web sayfasından doldurup C.Ü bolum koordinatörünüze onaylatmalısınız.

4.      Varsa EILC ** Yoğun Dil Kursu katılım sertifikası

5.      Öğrenci Nihai Formu (Cumhuriyet Üni.Dış İlişkiler’den temin edilecek)

**Dönüş işlemlerinin aksamaması için mümkünse karşı üniversiteden alınacak belgeler elden teslim alınıp, Cumhuriyet Üni.Dış İlişkiler ofisine elden bırakılmalıdır.

ü  **Her öğrenci bu evrağın bir fotokopisine (+ koyarak ) yaptığınız işlemlerinizden emin olunuz ve imzalı bir örneğini ofisimize bırakınız.  ERASMUS, ÜNİVERSİTE HAYATINIZDA BAŞINIZA GELEBİLECEK EN GÜZEL ŞEYDİR, VE BU SÜREÇTE HEPİNİZE BAŞARILAR DİLERİZ  J

Dış İlişkiler Birimi, Rektörlük Binası, 4.Kat,

Tlf: 0346 219 12 39 Fax: 0 346 219 11 10   http://intoffice.cumhuriyet.edu.tr email: Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

International Office, Facebook Group